ИНСПЕКТОРИ за сликање

Инспектори за сликање, Инспектори за обложување

 

Инспекторите за сликање е индивидуа која поминала обука и сертификација програма како што е ФРОСИО / ССПЦ / NACE / BGAS / ICORR или еквивалентна програма обезбедена од меѓународни агенции за сертификација. Примарна улога на инспекторот за сликарство е да суди за условите каде треба да се примени облога, боја или спреј и да предложи видови на материјали што ќе ги штитат материјалите од груби корозивни околини.

Инспекторот за обложување може да биде познат и како инспектор за сликарство

Тие ќе работат во нафта / гас / петрохемиски / тешка индустрија

Должности и одговорности на инспекторот за сликање

 • Главната функција на инспекторот за сликање е OADR (набудување / проценка / документ / записник)
 • Прегледајте и разберете ги спецификациите на проектот / PDS / MSDS / други релевантни одобрени документи
 • Изведете проект PQR / PQT според барање за спецификација
 • Сведок / Потврдете само одобрени материјали сите користени според спецификацијата
 • Тој ќе го обезбеди квалитетот на апликацијата за обложување според спецификациите
 • Одговорен за изготвување на непристрасни извештаи за преглед на сликарство и други документи
 • Идентификувајте ги проблемите / дефектите бидејќи се јавуваат заради избегнување на неуспех на облогата
 • Идентификувајте го каков било темелен систем на несообразност и идентификувајте ги сопствениците на објектите
 • Сведоци / прегледни дневни активности (т.е. подготовка на површини, апликации за обложување, итн.)
 • Следете ја временската состојба / извештајот според одредбите на проектот
 • Изведете инспекција / тестирање според спецификациите на проектот
 • Запишете / документирајте ги сите наоди / надзор / тестирање / инспекција

Предуслов / евалуација на инспекторот за премачкување / евалуација за време на интервјуто

 • Имаат валидна меѓународна сертификација (т.е. FROSIO / SSPC / NACE / ICORR / BGAS или еквивалент)
 • Академски квалификации на инспекторот
 • Претходно искуство на инспекторот во Инспекција за индустриска облога
 • Специфична изложеност на проектот за инспекција (т.е. гасовод, резервоар за складирање, садови, конструктивен челик, итн.)
 • Интерперсонални вештини / Аналитичко размислување / присуство на умот / лидерство / Вештина на играчот на тимот
 • Минати детали за работодавците / причините за напуштање на сегашниот работодавец
 • Очекувања за плата наспроти сегашниот буџет за позиција
 • Способност за работа на која било локација (оф-шор или крајбрежна или оддалечена локација)
 • Компјутерска писменост (да се подготви дигитална документација со достапен софтвер / платформа за инспекција

Потреба за инспектор за сликарство

 • Договорни барања според спецификацијата на проектот
 • Доколку несогласување помеѓу сопственикот и изведувачите за сликање, инспектор за трети лица распореден
 • Да се ​​исполнат барањата за контрола на квалитет и гаранција на квалитет
 • За да ги ублажи барањата за контрола на квалитетот на сопствениците на објектите со дополнителен персонал, изведувачот на сликарство треба да обезбеди Инспектор за контрола на квалитетот во текот на целата фаза на проект (продавница за слики или поле или локалитет)

Квалитетот не само што ќе се случи случајно, што бара план за контрола на квалитет и гаранција со систематски пристап со одобрени документи што ќе ги одобри сопственикот пред почетокот на производството.

Напишано од

Венкат. Р. - Директор-Обука и сертификати за индустриски премази- (Сертифициран SSPC / FROSIO / NACE / ICORR / BGAS)

ХТС ОБЛАГОВИ -Одобрено тело за обука на SSPC / FROSIO (Индија и Глобал)

Мобилен: + 91-9176618930 / Е-пошта: info@htscoatings.in / ahv999@yahoo.com

www.onlinecoatings.org / www.htscoatings.in / www.frosiotraining.com / www.sspcindia.in

Сподели на Facebook
Facebook
Сподели на Google
Google +
Сподели на Твитер
Twitter
Сподели на поврзани
Скопје
Сподели на pinterest
Pinterest

Оставете коментар