Инспектори за обложување и употребливост на сертификати во нашите индустрии

Инспектор за обложување, инспектор за сликање

Инспектори за обложување и сертификати: Глобалните економски тешкотии и процентот на невработеност во овој свет се непопустливи од многу намери и причини. Покрај тоа, неодамна СОВЕТ 19 ги натера пандемските ситуации и светската економија е во криза поради немилосрдното и невидено затварање што предизвика загуба на вработеност, сиромаштија и други несреќи. Многу индустрии се обидуваат да го пронајдат своето постоење со добри стратими. Во услови на индустриска криза, побарувачката и вишокот во соодветните сектори се случуваат со ненасилно мешање од страна на приватната и владината поддршка.

Проценетата годишна цена од 2.5 трилиони американски долари од корозија ширум светот (3 до 4% од БДП на индустријализираните земји) што се одразува во сите индустрии. Соодветната влада не ги разбира целосно големините на корозијата и колку е круцијално да се контролира, со што се видливи катастрофалните загуби кои продолжуваат понатаму.

 „Каде и да е карбонски челик, не'рѓосувачки челик, бакар, алуминиум и други легирани материјали фабрикувани и инсталирани, потребата од професионалци за обложување во сите занаети е задолжителна за контрола / мониторирање на корозијата и нејзината поврзана заштита“

 Ракот и дијабетесот можат да се лекуваат само, но не да се излечи 100%. На ист начин, „корозијата“ не може да се запре или елиминира 100%, но може да се третира, ублажи со соодветен план за контрола и процедури со помош на овластени професионалци за обложување.

Нашите антикорозивни индустрии глобално просперираа поради вечна корозија и нејзините контролни пристапи. Без разлика дали станува збор за мала индустрија или средни или тешки индустрии, потребата за контрола на корозијата е доминантна што бара периодично и превентивно одржување од денот на започнување со изградба. За да се контролира / ублажи корозијата (нова градба или одржување), потребата за овластен инспектор за обложување или сликање со изведувачи, сопственици на објекти или консултанти се смета за задолжителна.

Со оглед на зголемената побарувачка во антикорозивните индустрии, овластените инспектори за сликање со намера за пребарување со знаење и искуство се секогаш провокативни за работодавците или работодавците.

Кои индустрии, професионалци за обложување / сликарство се потребни за контрола на корозија?

 Индустрии за нафта и гас: Рафинерија за нафта, постројка за ТНГ, постројка за ТНГ, бунар на бунари, станица за собирање, постројка за инјектирање кисел гас, резервоари за складирање на сурова нафта, цевководи за гас, нафтоводи (офшор / копно итн.)

Електрани: Електрана, постројка за десалинизација, кули за пренос, ветерница, соларни постројки

петрохемиски: Фабрика за ѓубрива, хемиска фабрика, кула за дупчење амонијак, растенија за пестициди

Морски индустрии: Бродоградба, Бродоградилиште, NAVY (одбрана), трговски NAVY, сите комерцијални и карго-превозници (вклучувајќи и согласност со IMO)

Тешки индустрии: Сите продавници за изработка, целокупни челични градежни зафати, постројки за галванизирање во топло, продавници за термички распрскувачи, подови за продавници за бои, подови за продавници за нови градежни бои, засновани на проекти, поле, премази за локации, воздушна индустрија, помошни индустрии за одбрана итн.,

Која титула / позиција се бара во индустријата за обложување и нејзината просперитетна?

 Инспектор за обложување или сликарство

Оваа позиција е потребна за сите сликање и обложување изведувачи во различни индустрии да ги задоволуваат своите секојдневни активности за инспекција во сликарството во подот на продавниците или во дворот на сликите или во градилиштето (во какви било големи проекти во нова градба и одржување)

Надзорник за обложување или сликарство или надзорник или надзорник или началник

 Овој наслов исто така бара во сите обложувања поврзани со обложување и во неколку наврати, за проектот за одржување му треба и овој трговски персонал. Тековната индустрија јасно бара тоа лице да биде обучено и овластено од меѓународните даватели на сертификати за обложување (FROSIO / SSPC / NACE / BGAS / ICORR / ACQPA и специфицирани еквивалентни сертификати од друга земја)

Глава / Менаџер за обложување или сликање, директор / генерален директор / директор / извршен директор

 Во моментов важноста на меѓународните сертификати беше позната од сите сопственици на установи и консултанти и други работодавци. Затоа, највисоките пиштоли исто така ја бараат оваа сертификација како предуслов за нивната врвна улога во управувањето.

Како сертификатите за обложување се одликуваат во нивните напредувања во кариерата?

Првично сертифициран како „Инспектор за обложување“И истата личност како тој ја развива или опаѓа својата позиција е прикажана во табелата подолу.

Напредок и трансформација на инспекторот за обложување од 1 - 5 години или 5-10 години или 10 до 20 години или 20 - 30 години (Разни сценарија по тренинг и сертификати)

           Профил1 - 5 години5 - 10 години10 - 20 години20 - 30 години
Оние кои не се заинтересирани за напредување во кариератаИнспектор за обложувањеИнспектор за сликарствоИнспектор за сликарствоИнспектор за сликарство
Оние кои се паметни и напредуваат во неговата кариера, ги втурнаа неговите знаења и вештиниИнспектор за обложувањеСупервизор за обложувањеМенаџер за обложувањеГлавен менаџер
Истото погореНадзорник за сликарствоМенаџер за обложувањеГлавен менаџерДиректор на проектот
Истото погореМенаџер за обложувањеОблога ГМДиректорИзвршен директор / претседател
Истото погореИнженер за обложувањеМенаџер за обложувањеГенералниот менаџерДиректор
Истото погореБлестер за песок / распрскувачИнспектор за сликарствоИнспектор за сликарствоИнспектор за сликарство
Истото погореПесочна плоча / распрскувачНадзорник за обложувањеОблога на надзорникМенаџер за обложување

 

Зошто инспекторите за обложување или сликарство недостасуваат во нивната напредна кариера?

Различни фактори кои се вклучени како резултат на неспособност:

 1. Само за сертификација, тие вложуваат максимални напори за време на испитувањето
 2. Во принцип, тие се стекнуваат со знаење за време на часовите, но во страниците на проектот не ги спроведоа своите комплети за вештина
 3. Многу од нив немаат комуникациски вештини заради нивниот мајчин јазик (ова може да се подобри при дружење со други државјани)
 4. Интерперсонални вештини
 5. Аналитичко размислување
 6. Никогаш не ги надградувајте нивното знаење со најновите технологии за обложување
 7. Тие секогаш ги ограничуваат своите вештини заради нивните лични обврски
 8. Никогаш не се обидуваат да го истражат знаењето за обложување
 9. Додека комуницираат со клиенти и изведувачи, тие се плашат да се изложат како квалификувани и овластени инспектори
 10. Никогаш не пробале практични експерименти против теоријата на Vs на лице место или на терен
 11. Тие ќе бидат на иста позиција сè додека нивната навреме примаше нивната плата
 12. Тие не се заинтересирани за покачување на платите, но сакаат да преживеат во истата компанија
 13. Многу од нив никогаш не работеле со други работодавци. Искуството покажува дека многу инспектори работат во иста титула во истата компанија повеќе од 10 до 20 години (За време на тој мандат можеби немаше добиено покачување на платите од 10% (Ова покачување не заради знаењето и вештините, заради нивната долгогодишна искуство со иста компанија.)

Кои овластени инспектори напредуваат со потребите на индустријата?

 1. Квалификуван и овластен личен
 2. Чесен, искрен и вреден за неговата улога
 3. Силна позадина на знаење
 4. Силни интерперсонални вештини
 5. Силно аналитичко размислување
 6. Силен личен акумен
 7. Може да ги согледа и реагира на потребите и барањата на клиентот
 8. Силни вештини за лидерство
 9. Усвојување на разни култури и околина
 10. Флексибилност во донесувањето одлуки
 11. Подготвени да преземат какви било предизвици со нивниот работодавец и сопствениците на објекти
 12. Способност да се интерпретира и спроведе генијално во согласност со барањата
 13. Поради докажаните и постојани перформанси, нивната прогресија автоматски ќе ја одлучи секој работодавец или тој ќе го одлучи своето богатство според сегашниот сет на знаења и знаења.
 14. Овие инспектори ги бараат многу клиенти во овој свет
 15. Овие лични лица беа лесно идентификувани од кој било работодавец за време на кое било интервју
 16. Тие редовно ги ажурираат своите знаења и вештини според најновите технологии за обложување

Со цел да се исполни неопходноста за идентификување на горенаведената предизвикувачка задача, потребата за обука и сертифицирање во врска со облогата од многу даватели на услуги од различни земји беше еминентна и се ставаше редовно.

За да ги идентификува соодветните даватели на курсеви за обука на инспекторите за сликарство, студентот мора да ги знае следниве фактори пред да го избере вистинскиот сертификат за обложување со обука за инспектор за сликање.

 1. Препознавање на сертификација
 2. Вредности и знаења за сертификација
 3. Времетраење на курсот
 4. Процес на регистрација на курсот
 5. Признавање и прифаќање на клиентот / операторот (специфично за земјата)
 6. Модел на испитувања (објективни или описни)
 7. Курсеви и такси за испитување
 8. Флексибилност за учење
 9. Содржина на примената на курсот (наместо со знаење поврзано со инспекторот, пропишани други начини на апликација кои не се потребни за инспекторите, но може да бидат потребни за супервизори)
 10. Научноста за употребливост на знаење во индустријата за обложување (овој фактор е многу важен, затоа што, неколку провајдери на курсеви телото на знаење што никогаш и никогаш не се користеле во нормална практика и кодови во индустријата за обложување, но преовладува името, преовладува поевтина сертификација)

Кој може да присуствува на обуката за инспектор за обложување / сликарство и нивото на сертификација?

Преведувачи:

Секоја дисциплина студенти и академска позадина (уметност, наука, инженерство (диплома, додипломски, постдипломци, истражување), HSE и друга позадина на образованието)

Забелешка:

сите курсеви за обука и сертификација на облоги спроведени на англиски јазик, според тоа, основните вештини на англиски јазик (читање, пишување) се задолжителни (Овој одредба важи за сите азиски земји). На друга меѓународна локација, курсот се спроведува на нивниот локален јазик (шпански, кинески, корејски, јапонски, португалски, француски, итн.)

На сите Барачи ќе можат да добијат обука за обложување и откако ќе поминат на испит, ќе им биде издадена сертификација на Ниво 1 со картичка за паричник по обуката за инспектор за сликање

Искусен персонал за обложување:

Според докажаната изложеност и искуство во полето за обложување, студентот може да се појави на 2 или 3 овластени инспектори за време на обука за инспектор за сликање.

Напишано од

Венкат. Р. - Директор-Обука и сертификати за индустриски премази- (Сертифициран SSPC / FROSIO / NACE / ICORR / BGAS)

НЕГОВИ ПОВЕЕ -Одобрено тело за обука на SSPC / FROSIO (Индија и Глобал)

Мобилен: + 91-9176618930 / Е-пошта: info@htscoatings.in / ahv999@yahoo.com

www.onlinecoatings.org / www.htscoatings.in / www.frosiotraining.com / www.sspcindia.in

 

Сподели на Facebook
Facebook
Сподели на Google
Google +
Сподели на Твитер
Twitter
Сподели на поврзани
Скопје
Сподели на pinterest
Pinterest

Оставете коментар